window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-SP2STWB6JM');
Laden Evenementen

Deze module is gebaseerd op het boek ‘Op missie naar de zeebodem’ van Jan Leyssens en Joachim Sneyers. Dit boek is in de USA bekroond tot ‘Beste STEM-boek 2021‘ door de National Science Teachers Association.

Het verhaal
Eind jaren twintig, begin jaren dertig van de negentiende eeuw. De twee onderzoekers William Beebe en Otis Barton kruipen in hun Bathysfeer, een grote stalen bol waarmee ze de diepzee gaan verkennen. Hoe kwamen zij tot die bijzondere uitvinding? En wat vonden ze daar, diep in de zee?

Inhoud van de drie workshops
Je onderzoekt de eigenschappen van water, welke materialen drijven en zinken en maakt een waterdicht vat.
Je ontwerpt en realiseert een duikboot. Aan de hand van robots maak je een automatisch inhaalsysteem en programmeert dit voor je duikboot.
Je maakt een toepassing om het duiken veiliger te maken, bijvoorbeeld automatische voorziening van zuurstof.

Prijs:
€ 45 (inbegrepen: 3 workshops, alle verbruiksmaterialen, je afgewerkte producten neem je mee naar huis, kinderboek ‘Op missie naar de zeebodem’ t.w.v. € 15,95)

Locatie:
Educatief centrum Willewete
Herkenrodeabdij 4b
3511 Hasselt

Doelgroep:
8-12 jaar

Toonmoment voor de ouders
Op de laatste workshop van de module zijn (groot)ouders, broertjes en zusjes welkom op het toonmoment. Tijdens het laatste half uurtje van de workshop vertellen, tonen en demonstreren de kinderen wat ze allemaal hebben gemaakt en geleerd tijdens de drie workshops.

Inschrijven:
info@willewete.be